בלוג
Yui

מאפינס לימון-פטל הסוד לטעמם הנוצץ של המאפינס המתפוררים בעדינות הוא רצועות גרידת הלימון הטחונות דק לסוכר. תיהנו מהמאפינס החמים ממש מהתנור.
רמת קושי:
זמן הכנה:
45 דקות
רכיבים תזונתיים
שתפו את המתכון
- אינסטגרם
- פייסבוק
- טוויטר
- יוטיוב
- מייל
רכיבים
- 1/2 כוס פטל טרי או קפוא (לא מופשר)
- 1 לימון
- ½ כוס סוכר
- כוס חלב חובצה
- ⅓ כוס שמן קנולה
- ביצה 1 גדולה
- כוס קמח לבן או מלא
- כוס קמח לכל מטרה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- כפית תמצית וניל
הכנות:
-
שלב ראשון
מחממים תנור לחום של 400 מעלות עם 12 כוסות מאפין גדולות (½ כוס) בתרסיס לבישול או בשורה עם חיפוי נייר.
-
שלב שני
השתמשו בקולף ירקות כדי להסיר את הקליפות מהלימון ברצועות ארוכות. הוסיפו את גרידת הסוכר ואת חובצה, שמן, ביצה ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שלב שלישי
שלבו בקערה קמח מלא, קמח לכל מטרה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את תערובת החמאה ומערבבים עד שהם כמעט מתמזגים. מוסיפים פנימה בעדינות פטל. מחלקים את הבלילה בין כוסות המאפין.
-
שלב רביעי
אופים את המאפינס עד שהקצוות והעליונות מזהיבים, 20 עד 25 דקות ונותנים להם להתקרר בתבנית למשך 5 דקות לפני שהם נראים מוכנים כפי שצריך. מגישים חם.
-
טיפ
עטפו כל מאפינס בניילון והקפיאו בשקית עד חודש. כדי לחמם מחדש, הסירו את הפלסטיק, עטפו את המאפין במגבת נייר ושימו את המאפינס במיקרוגל לחצי דקה עד דקה.
-
אחסון חכם
לאחסון לטווח הארוך במקפיא, עטפו את המזון בשכבת ניילון נצמד ואחריו שכבת נייר כסף. הניילון יסייע במניעת צריבת מקפיא ואילו נייר הכסף יסייע להימנע מחלחול ריחות המזון.